Ruottinen meets World

[lang_en]Google maps[/lang_en][lang_fi]Kartan kanssa leikkimistä[/lang_fi]

[lang_en]Google maps is a very nice service. With a little effort you can make maps to your own web pages also. It takes a little time to learn everything, but I will try to add some features to this blog. At least to new Travel section.

[/lang_en]

[lang_fi]Google maps on kätevä palvelu. Varsinkin, kun sen avulla voi pienellä vaivalla säätää omille sivuilleen varsin monipuolisia karttoja.

Edellisessä viestissä kerroin asentaneeni ThickBoxin, jonka ansiosta kuvien näyttäminen blogissa on helppoa ja näyttävää. ThickBoxin ominaisuudet eivät suinkaan rajoitu kuvien näyttämiseen. Periaatteessa se voi esittää mitä sisältöä tahansa. Esimerkiksi html-sivun, jonka sisältönä on Google maps -kartta. Niin kuin tässä reissusuunnitelmassa.

Ihan yksinkertaista tuon Googlen kartan näyttäminen ThickBoxissa ei ollut. Loppujen lopuksi syy löytynee selaimesta, jos omituisuuksia ilmenee. Esimerkiksi tuo ylläoleva esimerkki ei näy aivan oikein Firefoxissa, mutta Opera on toista mieltä, samoin IE. Paitsi oman koneeni IE… Ota noista nyt sitten selvää. Toistaiseksi en vaivaa asialla enempää päätäni. Toimii, jos toimii.

Toinen uudistus on GeoPositions -lisäosa. Se lisää linkit esimerkiksi kotiosoitteenGoogle MapsGoogle Earth perään. Ihan ilman säätämistä, en tässäkään päässyt. Sovellus kyllä toimi ihan mainiosti, mutta halusin tehdä siitä hieman paremman. Nyt se käyttää kml-tiedostoa ja Google Maps APIn versio 2:sta.

Saapa nähdä onko noista hyötyä ja minkä verran tulee käytännössä käytettyä. Ainakin alkuun tuolla Travel-osiossa. Sinne olisi tarkoitus kerätä kuvitettuja tarinoita matkoiltamme. Jahka ehtii.[/lang_fi]

4 Comments »

 1. Lauri:

  Nyt täytyy kyllä sanoa että hiton hieno systeemi. Itsekin olen monesti miettinyt käyttökohteita Google Mapsille/Earthille, varsin säätäjäystävällisiä vehkeitä kun ovat, mutta enpä ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitään. Tuo on kyllä hyvä.

 2. Lauri:

  Saanen vielä suositella Virtuaaliset nuppineulat -blogia, mikäli ei ole vielä tuttu.

 3. Pekka:

  Kiitos. Olen kieltämättä itsekin aika tyytyväinen noihin karttasysteemeihin. En ainakaan vielä tehnyt kummempaa dokumentaatiota noista säädöistä mitä tein, mutta jos tarvetta on niin apua voin antaa. Ja tuo Virtuaaliset nuppineulat -blogi meni suosikkeihin.

 4. alex:

  hi nice site.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)