Ruottinen meets World

[lang_fi]Vieraita[/lang_fi][lang_en]Guests[/lang_en]

[lang_fi]Ehdimme juuri takaisin kotiin kotoa Suomen reissulta ennen seuraavia vieraita. Itse on niin vaikeaa olla turisti tutuissa ympyröissä. Lisäsin siis kuvia myös kotoa ja muista “itsestäänselvistä” paikoista.

Keskiviikko

Päivä meni lepäillessä matkan rasituksista. Mitä nyt Maria kävi töissä ja piipahdettiin Akropoliksella. Viimeinen kuva Akropoliksen ravintola-designia.[/lang_fi]

[lang_en]Wednesday

The day passed by nicely with resting and visiting Akropolis.[/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

[lang_fi]Torstai

Aamutuimaan laitoimme koko porukan naapurin kampaajatädin käsittelyyn. Siistinä olikin hyvä lähteä tutustumaan Vilnan Gediminaksen teknilliseen yliopistoon, jossa minäkin olen silloin tällöin piipahtanut.

Rimin kala-altaiden ihmettelyn jälkeen tapasimme Marian vanhassa kaupungissa Gusto-pannukakkuravintolassa. Jos sinne eksyy, keitot ovat erinomaisia ja annokset suuria ja valtavia.[/lang_fi]

[lang_en]Thursday

Early in the morning everyone got a hair cut. With new heads it was pleasant to visit Vilnius Gediminas Technical University. I have briefly visited there before. 😉

We ate at Gusto with Maria after here work. The soups there are delicious and “very very very big”![/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

[lang_fi]Perjantai

Perjantaina jatkui Marialla ja minulla työt ja vieraat saivat kierrellä omin nokin kaupungilla.[/lang_fi]

[lang_en]Friday

Friday was a working day for me and Maria. Our guests got to tour the city on their own.[/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

[lang_fi]Lauantai

Lauantaiaamuna suuntasimme Gariunain torille. Sieltä totisesti saa kaikkea. Vaikkapa lastenvaunuja tai vähemmän käytännöllisiä farkkuja. Montako pulttia sepaluksesta löytyykään? Lopussa maisemakuvia lähiympäristöstämme.[/lang_fi]

[lang_en]Saturday

They say that you can by anything from Gariunai market. It is quite true. See those pants for example! There is also some picture of our neighbourhood.[/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

[lang_fi]Sunnuntai

Vaihteeksi otimme suunnnan kohti Trakaita. Linnan näyttelyt alkoivat meille jo olla tuttujakin tutumpia eivätkä vieraammekaan nyt suunnattomasti innostuneet huone huoneen jälkeen jatkuvista posliininäyttelyistä. Ilma oli kuitenkin hieno ja pääsihän sitä testaamaan jousipyssyäkin. 🙂

Jatkoimme samalla innolla Kaunasiin. Sieltä löytyi Lonely Planetin (onnettoman) kartan perusteella upea kirkko mäen päältä. Ylösnousemuksen kirkko oli restauroitu neuvostoajan jäljiltä vaikuttavaksi. Kattotasanteelta aukeavat komeat näkymät kaupungin yli.

Kaunasin uutukainen Akropolis on muuten kaikista paras! 😉 Ai niin, sunnuntaihan oli Liettuassa äiteinpäivä.[/lang_fi]

[lang_en]Sunday

On Sunday we celebrated mother’s day in Lithuania. My mom got to clebrate it twice, because in Finland it’s the second Sunday of May. Trakai castle started to be even too familiar for us, but the weather was great and the castle area is every time as fascinating.

In Kaunas we wisited the Church of Resurection on top the hill. It impressivly big and the view from the top is nice.[/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

[lang_fi]Maanantai

Viimeisen päivän kohokohta oli mahdoton ämppääminen. Söimme syömästäkin päästyämme. Ensin liettualaista perinnemunakasta a´la Leena & Maria ja loppu päivä istuttiin kantapaikassamme Forto Dvaraksessa.

Kävimmehän toki katselemassa vesisadetta Verkiun puistossa.[/lang_fi]

[lang_en]Monday

We used the last day eating all day. First it was traditional Lithuanian omelette a´la Leena & Maria. In the evening we went to our “hangout”, Forto Dvaras and tested all the best traditional dishes.

Verkiu Park in the rain was not the best choice.[/lang_en]

[lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en] [lang_fi][/lang_fi][lang_en][/lang_en]

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)