Ruottinen meets World

[lang_fi]Unkarista Puolaan[/lang_fi][lang_en]From Hungary to Poland[/lang_en]

Filed under: [lang_fi]Sähköposti[/lang_fi][lang_en]Email[/lang_en] — Pekka 28.07.2007 @ 0:21

[lang_fi]Unkarista Puolaan[/lang_fi][lang_en]From Hungary to Poland[/lang_en]

Budapest, Hungary
Jankowice, Poland

[lang_fi]Budapest on hieno kaupunki! Ennalta suunnittelematon kolmen päivän pysähdys oli kyllä napakymppi! Zsuzsa ja Imre pitivät meitä hyvin ja ottivat vastaan lämpimästi vaikka saivat kuulla tulostamme ihan viime tipassa. Auguston ja Hangakin tykkäsivät kun luimme myyrä-kirjoja unkariksi ja vähän myös leikittiin. Kaupungin nähtävyyksistä parhaat olivat linnavuoren luola jota oli käytetty väestönsuojana toisen maailmansodan aikana ja jossa nyt sai kulkea lyhdyn kanssa ja katsoa taideteoksia siellä täällä. Kävimme myös tippukiviluolassa kaupungin lähellä ja roomalaistyyppisessä Zechenyin kylpylässä.

Unkarista lähtiessä otimme pari liftaria kyytiin. Matka Arturin luokse Katowiceen kestikin sitten ihan koko päivän, sillä Puolan tietyöt hidastivat aika lailla. Illalla pojat kävivät juoksemassa ja minä laitoin pastaa.

Torstaina ajoimme sitten Arturin kotiin ja kävimme pyöräilemässä hiilikaivoksen jätevuorilla. Iltapalaksi söimme ihania pannukakkuja ja saimme nauttia puolalaisesta vieraanvaraisuudesta. Nyt olemme matkalla Wroclawiin tapaamaan Joannaa ja Barbaraa, Arturin ja Magdalenan kanssa! Mahtava viikonloppu tulossa
[/lang_fi]

[lang_en]After busy days in hungary and in Poland we decided to write again! So, we spent great three days in Budapest. We were very warmly welcome to Zsuzsa’s and Imre’s home even though we informed them only couple of hours before we went there! The children, Auguston and Hanga liked when we read books and played with them. The most impressive sights in the city were the caves and the Roman spa.

We left from Hungary with two hitch-hikers on the back seat. The journey to Katowice took the whole day because the polish “highways” were under construction.

In the evening we tasted some souvenirs from spain, boys went running and I made some pasta for a midnight supper.

On Thursday we went to Arthur’s home. There we went biking to the forbidden area of the cole mine and saw nice nature and a church in the woods. We ate delicious pancakes and enjoyed Polish hospitality!

Soon we’ll arrive to Wroclaw with Arthur and Magdalena. We’ll have a great weekend with Joanna and Barbara!
[/lang_en]

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)