Ruottinen meets World

[lang_fi]Gdansk[/lang_fi][lang_en]Gdansk[/lang_en]

Gdansk, Poland

[lang_fi]Tampereen halpalentoterminaali tuntuu Turun vastaavan jälkeen aika loistokkaalta. Seinät oli kuitenkin maalattu kivan valkoisiksi. Lentomatka sujui mukavasti puolalaisten metallimiesten vieressä. Onneksi sain kuitenkin käytäväpaikan. Wizzair oli kuitenkin Ryanairia astetta mukavampi halppis; joko aikaa ei yritetty myydä jotain. Itse asiassa lentoemot tuntuivat unohtaneen sen kokonaan. Vasta lennon puolessa välissä he kainosti kyselivät maistuisiko juoma tai syömä.

Lentokentältä löytyi bussi keskustaan ja sieltä edelleen raitiovaunu hostellille. Hintaa huimat 3 PLN. Old town hostel ei nimestään huolimatta sijaitse vanhassa kaupungissa, mutta ilmeisesti melko lähellä kuitenkin. Ihan siisti paikka ja ystävällinen palvelu. Yö kustantaa 40 PLN.

Irlantilaisen miehen kanssa kävimme toteamassa, että marketti meni juuri kiinni, mutta aukeaa aamulla klo 6. Sieltä pitänee hommata huomiseksi eväät mukavalle 10 tunnin junamatkalle. Iltapalaksi(päivän ainoa ateria eväiden lisäksi) hotkin kebapin (8 PLN). Kaivoivat kassakoneen alta jopa englanninkielisen menun. Vaikka kebap onkin melko kansainvälinen sana, meinasin saada tonnikalapitsan. Itse annos oli sullottu kivasti leivän väliin. Kebap, kastike ja perinteinen itäeurooppalainen tuoresalaatti tursusi heti käsille ja pöydälle. Rikoinkin heti lähes kaikkia matkalle saamiani ruokailua koskevia ohjeita; käsihygienia ja ei tuoreita salaattela tms.

Nyt unta palloon, niin jaksaa aamulla herätä jonottamaan junalippuja.
[/lang_fi]

[lang_en]Translation available after the trip…
[/lang_en]

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)