Ruottinen meets World

[lang_fi]Hääjuhl

Filed under: [lang_fi]Sähköposti[/lang_fi][lang_en]Email[/lang_en] — Pekka 04.07.2010 @ 13:53

Szonowice, Poland

[lang_fi]Ensimmäinen päivä häitä takana. Mielenkiintoista on, kun kaikki on aivan uutta. Ensimmäiset puolalaiset häät ja ensimmäiset katolilaiset häät. Vieraiden joukosta löytyy ainakin suomalaisia, ranskalainen, liettualainen, venäläinen ja Ameriikassa asustelevia puolalaisia. Katolilainen häämessu ei ollut mitenkään kovin erikoinen lukuunottamatta alttarin kiertoa ja Neitsyt Marian tervehtimistä.

Hassua on, että aina on pieni kiire vaikka häitä juhlitaan kaksi päivää. Varmaa on, että nälkä ei pääse yllättämään. Uusi ruoka tuotiin pöytään noin kahden tunnnin välein. Alkukeittoa, perunaa mykyinä ja keitettynä, kaikenlaista lihaa, jäätelöä, kakkuja, keksejä, hedelmiä, salaatteja, keskiyön keitto ja joulukinkku… Virallinen osuus juhlista puuttuu oikeastaan kokonaan. Oikeastaan bestmanin puhe oli ainoa “vakavasti otettava” ohjelmanumero. Tanssi ja juhla polkaistiin käyntiin heti alkuhetkistä. Siinä ehkä suurin ero suomalaisiin häihin; mennään suoraan asiaan. Leikit ja laulut ovat aika samanlaisia täälläkin, mutta ne esitetään perinteisesti vasta keskiyön jälkeen, paitsi näissä häissä ensimmäiset leikit olivat yhdeksän aikaan. Saa nähdä mitä toiselle päivälle on varastossa. Ainakin ruokaa ja juomaa, se on varma.

Lämpötila reilu 30C ja aurinkoista! 😀
[/lang_fi]

[lang_en]http://translate.google.com 😉
[/lang_en]

1 Comment »

  1. juho:

    No nälkää että sitten ainakaan ole nähneet. Ihanko varmasti se oli joulukinkkua?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)