Ruottinen meets World

[lang_fi]Budapest[/lang_fi][lang_en]Budapest[/lang_en]

Filed under: [lang_fi]Sähköposti[/lang_fi][lang_en]Email[/lang_en] — Pekka 07.07.2010 @ 11:21

Budapest, Hungary

[lang_fi]Toinen hääpäivä oli melkolailla ensimmäisen kertausta. Tanssi aloitettiin välittömästi, kun juhlapaikalle raahauduttiin kahden maissa iltapäivällä. Puolalaiset olivat käyneet toki jo äänestämässä presidentinvaalien toisella kierroksella. Ruokailu seuraili myös lauantain järjestystä. Samat ruokalajit tuotiin pöytiin tasaiseen tahtiin.

Me päätimme Marian kanssa iltapäivästä ruveta siirtymään kohti Unkaria ja hyvästeltyämme kaikki vanhat ja uudet ystävämme starttasimme tien päälle seitsemän maissa. Tsekin ja Slovakian halki jatkoimme Unkarin mottoriteille ja hostelli Aventuraan saavuimme yhden tienoilla yöllä.

Maanantaiaamupäivän olimme varanneet kesävarusteiden shoppailulle läheisessä West End -ostoskeskuksessa. Matkaan tarttui ainakin pari kesämekkoa, housuja ja kaikille uudet uikkarit. Kello lähestyessä kolmea suunnistimme Ibizan Budan kukkuloille ystäväperheemme talonrakennustyömaalle. Siellä meitä tervehtivät Zsuzsan, Imren, Hangan ja Agustonin lisäksi perheen uusin jäsen Gerda-tyttönen, 6kk.

Vanhojen määräysten mukaan rakennetun talon seinät olivat kolme metriä rajasta joten purkuintoa oli täytynyt hillitä ja joitain seiniä jättää pystyyn. Ihan fiksua ja ymmärrettävää sinänsä. Yllättävintä oli kuitenkin, että toisen ja uuden kerroksen seinät oli rakennettava uusien määräyksien mukaan; nyt neljä metriä rajasta! Hieno ja ehkä hieman epätavallinenkin on talosta nyt siis tulossa.

Illalla kävimme vielä Imren kanssa kuuntelemassa modernisoitua kansanmusiikkia Tonavan rannassa. Tiistaipäivän isommat lapset viettivät uimakoulussa ja Imre rakennustyömaalla. Zsuzsan ja Gerdan kanssa suuntasimme Tonavan mutkaan ihastelemaan kauniita jokimaisemia ja Visegradin vanhaa linnaa.
Käytiinpä jäätelölläkin siinä läheisessä kylässä ja sitten suuntasimme Györgyille syömään. Siellä oli odottamassa unkarilaisia herkkuja. Aluksi saatiin hapankirsikkakeittoa, sitten paprikaista kanaa ja mykyjä, jälkiruoaksi pähkinäistä kakkua. Iltapuoli vietettiinkin kaupungilla kierrellen ja nyt olemma onnellisen väsyneinä Budan puolella Imren alkukodissa kerrostalossa. 7krs maisemissa Budapestin yli ei ole valittamista.

Huomenna kohti MontenegroaQ[/lang_fi]

[lang_en]http://translate.google.com 😉
[/lang_en]

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)