Ruottinen meets World

[lang_fi]Matkalla Montenegroon[/lang_fi][lang_en]On

Filed under: [lang_fi]Sähköposti[/lang_fi][lang_en]Email[/lang_en] — Pekka 15.07.2010 @ 15:22

Zabljak, Montenegro

[lang_fi]Nyt hieman jälkikäteen tunnelmia…

Keskiviikkona starttasimme Budapestista tavoitteena illaksi Montenegroon. Kiertotiet, puutteelliset opasteet ja vuoristotiet toivat kuitenkin realismia suunnitelmiin ja lopulta yövyimme tienvarsimotellissa Serbian maaseudulla. Paikka ei kuitenkaan ollu ihan mikä tahansa. Olihan isäntä päässyt vain muutama vuosi sitten Guinnessin ennätystenkirjaan keittämällä 10000 litraa zurkua! Pitänee kotona googlata mitä herkkua se on. Me söimme vain tutut lihapötkylät cevapcicit.

Unkarin puolella tankkasimme keittiötä paikallisesta supermarketista, jossa törmäsimme mikkeliläiseen pariskuntaan. Heillä on kesäasunto Budapestin läheltä pikkukaupungista. Vinkattuna ostimme myös “kaksi yhden hinnalla” unkarilaista kuohuviiniä juhlistaaksemme Montenegroon pääsyä. Hintaa yhteensä 5€.

Viimeisessä EU:n puolen kylässä etsimme vielä käsiimme postin ja teimme lisäostoksille tilaa lähettämällä hääjuhlavaatteet kotia kohti. Taisivat löytää perille jopa kortteja nopeammin.

Serbiaankin voisi tehdä ihan oman reissunssa ainakin maisemien puolesta. Zlatiborin teletappimaat kumpuilevat todella kauniisti vuorten keskellä. Montenegron puolella maisemat sen sijaan muuttuivat varsin jylhiksi ja korkeiksi. Keskinopeus myös putosi noin neljään kymppiin.

Vuorten keskeltä löysimme Durmitorin kansallispuiston ja Zabljakin pikkukaupungin. Maisemien mukaan valitsimme sopivan paikan teltalle Ivan Do:n leirintäalueelta ja suljimme silmämme odottelemaan uusia vuoriseikkailuita. Olo oli kuin rallikuskilla, kun Törley poksahti ennen kuin saatiin kunnolla sinettiä auki.
[/lang_fi]

[lang_en]http://translate.google.com 😉
[/lang_en]

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

(required)

(required)